Întrebări frecvente

Care sunt criteriile de eligibilitate și de ierarhizare pentru obținerea unei locuințe sociale?

Cum să redactezi o petiție la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (C.N.C.D.)?

Ghidul practic de redactare a petițiilor la C.N.C.D este un instrument care poate fi utilizat de orice persoană care dorește să facă o sesizare la C.N.C.D. Pe lângă explicarea conceptelor de bază, a atribuțiilor C.N.C.D. și a legislației, acesta oferă explicații pe larg pe marginea elementelor cheie care trebuie incluse în cuprinsul textului petiției.

Cum putem promova diversitatea culturală în școli?

Dacă v-ați propus să explorați cultura unei țări la diverse materii, găsiți aici o resursă gratuită, și anume o broșură cu activități pentru clasă. Puteți să o folosiți la orele de limba română, geografie, matematică, informatică sau în orice alt context pe care îl considerați potrivit pentru a îmbogăți cunoștințele elevilor. Broșura este oferită gratuit în format digital și a fost creată în cadrul proiectului „Ambasadori ai diversității culturale în școli”.

Cum putem combate discriminarea în clasă?

Au fost identificate o serie de măsuri sau acțiuni efective ce pot fi aplicate pentru asigurarea respectării principiului nediscriminării în sistemul de educație.

Aflați informații detaliate în Ghidul pentru profesori pentru combaterea discriminării în clasă, material realizat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, împreună cu partenerul său, Institutul pentru Politici Publice, în cadrul proiectului ProfsAgainstDiscrimination, co-finanțat de Comisia Europeană.

EGALITATE DE GEN PRIN SCHIMBARE SOCIALĂ ȘI EDUCAȚIE

Din manualul pentru cadre didactice intitulat „Egalitatea de Gen: Predarea și Integrarea în Învățământul Preuniversitar”:

Stereotipurile de gen pot afecta performanțele elevilor la școală.

Stereotipurile de gen pot influența interesul elevilor față de diverse subiecte și activități.

Stereotipurile de gen pot descuraja alegerea unor cariere în domenii tradițional ocupate predominant de sexul opus.

MANUALUL BENEFICIARULUI – versiunea iunie 2022

Lista cu răspunsurile aferente întrebărilor legate de colectarea și raportarea indicatorilor, precum și răspunsuri ce țin de implementarea proiectelor – 19 aprilie 2022