CURS DE CALIFICARE PENTRU MESERIA DE MANICHIURIST(Ă)-PEDICHIURIST(Ă) ÎN DESFĂȘURARE

20.01.2023

Cursurile de calificare oferă o șansă în plus pentru găsirea unui loc de muncă potrivit cu dorințele și profilul unei persoane. Cursul de calificare pentru meseria de manichiurist(ă)-pedichiurist(ă) dă o astfel de șansă tinerelor vulnerabile din Carei, care se bucură de oferta Societății Naționale de Cruce Roșie din România Filiala Satu Mare, beneficiar selectat al GAL Carei.

Pe durata programului de formare cursantelor li se asigură o masă zilnică, consiliere psihologică, consiliere și îndrumare în vederea încadrării în muncă, iar la absolvirea cursului vor primi un certificat recunoscut pe plan național și internațional și o subvenție.

Proiectul ,,Activi pe piața muncii prin măsuri integrate în Municipiul Carei”, în cadrul căruia se desfășoară cursuri de calificare, contribuie la implementarea Măsurii 4. Sprijin pentru accesul şi menţinerea pe piaţa muncii a persoanelor adulte şomere sau inactive şi a persoanelor care au părăsit de timpuriu şcoala, Intervenția I.9 Asistență şi suport pentru integrarea socio-profesională, din Strategia de Dezvoltare Locală Socială a Municipiului Carei, implementată de Asociația Grupul de Acțiune Locală pentru Coeziune Socială Carei. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeana din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.