DISCUȚII CU FOLOS DESPRE SPRIJINUL EDUCAȚIONAL OFERIT COPIILOR VULNERABILI

23.05.2023

Grupul de Acțiune Locală Carei pentru Coeziune Socială a organizat azi, 23 mai a.c., un FORUM TEMATIC, având ca subiect măsurile de sprijin educațional oferit copiilor din Carei, aflați în situații vulnerabile. Specialiști în domeniul educației, reprezentanți ai unităților educaționale din Carei, ai Fundației Noi Orizonturi Lupeni, ai Primăriei și ai GAL Carei au analizat punctele tari și punctele slabe ale măsurilor de sprijin educațional implementate până în prezent în beneficiul copiilor din Carei, aflați în situații vulnerabile.

De asemenea, participanții au discutat cum ar putea valorifica ceea ce au învățat din experiența acumulată, pentru a dezvolta proiecte viitoare în cadrul Programului Operațional Educație și Ocupare 2021–2027.

S-a agreat că e nevoie de implicarea coordonată a cadrelor didactice, a părinților, a pedagogilor de sprijin, dar și a altor experți în implementarea proiectelor cu finanțare europeană, pentru a ajunge la rezultatele dorite în ceea ce privește creșterea participării școlare, a relevanței învățării, precum și îmbunătățirea serviciilor educaționale în Carei.

Mulțumim participanților pentru implicare și sperăm că, prin eforturi reunite, cu perseverență și lecții învățate, vom contribui la îmbunătățirea sustenabilă a contextului în care învață și se dezvoltă copiii vulnerabili din Carei.

Forumul tematic având ca subiect măsurile de sprijin educațional oferit copiilor vulnerabili din Carei, a fost organizat de GAL Carei în cadrul proiectului Sprijin pentru Grupul de Acțiune Locală Carei pentru Coeziune Socială în vederea implementării ”Strategiei de dezvoltare locală socială a Municipiului Carei, plasată sub responsabilitatea comunității”, Contract POCU 390/5/1/123740.