INVITAȚIE FORUM – Sprijin educațional oferit copiilor din Carei, aflați în situații vulnerabile

18.05.2023

În contextul implementării Strategiei de dezvoltare locală socială a Municipiului Carei, plasată sub responsabilitatea comunității, Grupul de Acțiune Locală Carei pentru Coeziune Socială vă invită să participați la un FORUM TEMATIC, având ca subiect măsurile de sprijin educațional oferit copiilor din Carei, aflați în situații vulnerabile.

Evenimentul se va desfășura marți, 23 mai a.c., începând cu ora 14, la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Carei, din str. Progresului, nr. 28.

Fiind cunoscute deja nevoile de dezvoltare a competențelor de bază ale copiilor vulnerabili, de implicare a părinților și a cadrelor didactice pentru a asigura participarea școlară și relevanța învățării, precum și nevoia de îmbunătățire a serviciilor educaționale acordate, considerăm necesară o analiză de profunzime, care să implice cât mai mulți factori interesați. La acest forum sunt așteptați să participe specialiști în domeniul educației, reprezentanți ai unităților educaționale din Carei, ai Fundației Noi Orizonturi Lupeni, ai Primăriei Carei – Direcția de Asistență Socială și Direcția Sănătate Învățământ, ai Poliției de proximitate și ai Serviciului siguranță școlară, ai cultelor și reprezentanți ai GAL Carei.

Cei interesați să participe la discuții sunt rugați să confirme participarea la agalccscarei@yahoo.com (precizând numele și prenumele, denumirea organizației/instituției, telefon de contact și/sau email) până cel târziu luni, 22 mai a.c. Datele furnizate vor fi folosite strict pentru implementarea și raportarea acestei activități. Trimițând datele solicitate, vă exprimați acordul cu privire la prelucrarea acestora.

Discuțiile vor contribui la îmbunătățirea sustenabilă a contextului în care copiii învață și se dezvoltă, pornind de la identificarea de probleme și de soluții colective pentru reducerea riscului de abandon școlar în rândul copiilor vulnerabili din Carei.