PREGĂTIRI PENTRU ȘCOALA DE VARĂ 2023

23.06.2023

Pregătirile pentru școala de vară 2023 sunt în toi. O activitate importantă este pregătirea cadrelor didactice pentru susținerea activităților de coordonator activități cu copiii. În cadrul sesiunilor de pregătire, se prezintă planul de desfășurare a celor două săptămâni, planul general de desfășurare a unei zile, se discută tipurile de activități integrate de literație/ numerație/ relaționare și se proiectează detaliat activitățile fiecărei zile (pe grupe), axate pe cărți/ povești/ texte, materiale necesare, se clarifică aspecte administrative.

Activitățile care se vor desfășura pe parcursul școlii de vară vizează, în principal, construirea sentimentului de apartenență la grup, pregătirea unui proiect de 2 săptămâni/ unei secvențe de expus/ performat, pe întreaga perioadă a școlii de vară și realizarea unei festivități de final. De asemenea, va avea loc cel puțin o activitate de implicare a părinților, pentru a accentua mesajul importanței participării la activități educative.

Școala de vară 2023 va avea loc în perioada 24 iulie-4 august, pentru nivel preșcolar, și 7-18 august, pentru nivel primar și gimnazial.

Școala de vară este o activitate cuprinsă în cadrul proiectului „Învățare pentru toți”, implementat de Fundația Noi Orizonturi în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 1, Grădinița cu Program Prelungit nr. 1, Grădinița cu Program Prelungit nr. 3. Activitățile proiectului contribuie la punerea în aplicare a Intervenției nr. 7 din cadrul „Strategiei de dezvoltare locală socială a Municipiului Carei, plasată sub responsabilitatea comunității”, și anume a oferi sprijin pentru creșterea accesului și participării la procesul de educație a copiilor școlari și preșcolari din ZUM şi zonele funcționale aferente.