Stadiul proiectului „Construire locuințe sociale și Centru comunitar integrat medico-social în municipiul Carei”

03.10.2022

Pentru transpunerea în practică a Intervenției I.1 Construcție / reabilitare de locuințe sociale în zonele urbane funcționale aferente zonelor urbane marginalizate ZUM, din cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală a Municipiului Carei, UAT Municipiul Carei implementează proiectul „Construire locuințe sociale și Centru comunitar integrat medico-social în municipiul Carei” (cod SMIS 153893). Valoarea totală a proiectului este de 13.158.805 lei, din care sprijinul financiar nerambursabil din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 12.500.864,77 lei.

După ce a fost curățat terenul identificat pentru construcția locuințelor sociale și a centrului comunitar integrat, situat în zona Danko Pista, se caută soluții pentru evitarea costurilor neprevăzute, cum ar fi gestionarea unei plăci de beton aflată pe teren. O soluție posibilă este plasarea drumului de acces acolo unde se află placa de beton și excavarea în restul amplasamentului.

Discuțiile cu specialiștii sunt în plină desfășurare și au în vedere ca spațiul locativ alocat persoanelor vulnerabile să crească cu aproximativ 15%. Cel puțin 100 de persoane dezavantajate vor beneficia de aceste locuințe sociale și, totodată, alături de altele, de serviciile care vor fi oferite în cadrul centrului comunitar integrat medico-social (adăpost de noapte, îngrijire la domiciliu persoane vârstnice, servicii de asistență socială, servicii medicale comunitare).

Urmăriți-ne pentru a afla noutăți despre stadiul implementării proiectului „CONSTRUIRE LOCUINȚE SOCIALE ȘI CENTRU COMUNITAR INTEGRAT MEDICO-SOCIAL ÎN MUNICIPIUL CAREI”!

TEREN LOCUINȚE SOCIALE ȘI CENTRU COMUNITAR INTEGRAT MEDICO-SOCIAL – CAREI, OCTOMBRIE 2022
TEREN LOCUINȚE SOCIALE ȘI CENTRU COMUNITAR INTEGRAT MEDICO-SOCIAL – CAREI, OCTOMBRIE 2022
TEREN LOCUINȚE SOCIALE ȘI CENTRU COMUNITAR INTEGRAT MEDICO-SOCIAL – CAREI, OCTOMBRIE 2021