START sesiunilor de orientare profesională și mediere

26.05.2023

A început desfășurarea sesiunilor de orientare profesională și de mediere în cadrul proiectului ”START pentru integrarea socio-profesională a persoanelor vulnerabile din Carei”.

Fiecare beneficiar al proiectului, care dorește să obțină un loc de muncă, are posibilitatea de a participa la întâlniri de grup, în care se vor discuta teme precum modalități de identificare a locurilor de muncă; oferta locurilor de muncă disponibile; pregătirea pentru interviul de angajare; prezentarea platformelor electronice de mediere a locurilor de muncă; redactarea documentelor necesare, coduri de conduită etc. De asemenea, beneficiarii vor fi testați aptitudinal și vor fi ghidați în vederea ocupării, de către specialiști în domeniu.

Proiectul se desfășoară în contextul implementării Strategiei de dezvoltare locală socială a Municipiului Carei, plasată sub responsabilitatea comunității, contribuind la punerea în practică a Măsurii M4. SPRIJIN PENTRU ACCESUL ŞI MENŢINEREA PE PIAŢA MUNCII A PERSOANELOR ADULTE ŞOMERE SAU INACTIVE ŞI A PERSOANELOR CARE AU PĂRĂSIT DE TIMPURIU ŞCOALA și M5. DEZVOLTAREA CAPACITĂŢII CENTRELOR COMUNITARE INTEGRATE MEDICO-SOCIALE DE A FURNIZA SERVICII SOCIALE ŞI MEDICALE PERSOANELOR.